Hírek

(Frissítve: 2007. november 21.)

 - 1. oldal -


Anathema - Hivatalosan is elérhető az 'Angels Walk Among Us' c. szám
(2007. november 21.)


Immár hivatalosan is elérhető és letölthető a már korábban beígért harmadik szám,  'Angels Walk Among Us' címmel, amelyet számos koncerten játszottak, köztük a most aktuális, Porcupine Tree-vel közös őszi turné keretében is. Hangzása alapján letisztult, véglegesre kevert változatnak tűnik. A készülődő dupla lemezes album stúdió munkálataiban Steven Wilson közreműködik. A management és promóció ugyanaz lesz, mint a Porcupine Tree-nek.

Angels Walk Among Us

A másik két dal szintén elérhető és letölthető a hivatalos oldal Multimédia rovatában. A linkjeiket itt is megtaláljátok:

A Simple Mistake
Everything

Jó zenehallgatást!

ps: apropó, a novemberi bécsi koncertről fotókat itt találhattok (köszönet Dandron-nak):
http://s150.photobucket.com/albums/s116/dandron/


Forrás:
anathema.ws
Sziasztok:
Zsolti
 


Album helyett turné, majd dupla album: Paradigm Shift
(2007. augusztus 7.)


Az zenekar azt tervezi, hogy a készülődő albumról sok új dalt fog játszani a Porcupine Tree-vel közös őszi, európai turné keretében... Bővebben itt olvashattok, idézem Danny hozzászólását a hivatalos oldalról:

"A zenekar úgy határozott, hogy a turnéra kiadni kívánt új album rögzítése helyett egy európai koncertsorozaton veszünk részt, a Porcupine Tree-vel közösen. Ez előnyös lehet a zenekar és az készülődő lemez szempontjából, mivel olyan új dalokat is játszani fogunk, mint például az Angels Walk Among Us, Paradigm Shift, Hindsight, Get off - get out, Lightning song, One Day, Summernight Horizon, Further, A Simple Mistake stb. amelyek az albumra fognak kerülni.

Az új amerikai producerünk sokat segít abban, hogy minden rendben legyen az új album felvételével és kiadásával kapcsolatban, jelenleg is az USA-ban tárgyal. Pozitív visszajelzéseket kaptunk a lemezkiadók részéről is.

Egy körülbelül 85 perces albumot szeretnénk rögzíteni, amelyen legalább 14 szám fog szerepelni. Az ötletünk ebben a pillanatban az, hogy egy dupla albumot adunk ki, Paradigm Shift néven. Ez nem végleges, a terveink változhatnak.

A dupla album nem azt jelenti, hogy egy hatalmas, 'megterhelő' , és nagyon hosszú albumra kell számítani. Azért, hogy az új anyag hallgató számára 'emészthetőbb' legyen, a dalokat két, hétszámos csoportra bontjuk. Ez nem egy 'koncept' album.

Dalainkból élet, 'éltetés', és egység sugárzik...

Az idei koncertjeink igazán jól sikerültek: nagyszerű estéket, nagyszerű közönséggel, és sok nevetéssel töltöttük el. Köszönet mindenkinek, aki segített, részt vett ebben...

Szeretünk zenélni. Alig várjuk, hogy bemutassuk a közönségnek a koncerteken ezt az intenzív, szenvedélyes, és új zenét. És alig várjuk, hogy a turné után felvegyük ennek a csodálatos új albumnak a dalait. Ez lesz az első olyan lemezünk, amely valóban kerek-egész. Megváltoztatja az életünket. Remélhetőleg velünk együtt...

Mindenkinek a legjobbakat kívánjuk:"

Danny

Forrás:
anathema.ws

Tehát új album, az őszi turné után lesz, de hogy az pontosan mikor fejeződik be, az ismét csak bizonytalan.
Album helyett turné: igazi paradigma...

Sziasztok:
Zsolti
 


ARTMania Fesztivál 2007 koncertbeszámoló - Nagyszeben, Sibiu, Románia
(2006. június 25.)Itt található a link ahol bővebben olvashattok a fesztivál fellépőiről, köztük az Anathema-ról is:
http://xaxofon.freeblog.hu illetve

http://fotoriport.transindex.ro/

Forrás: Xaxofon és Balázs D. Attila

A hivatalos ARTMANIA Fesztivál oldal:

http://www.artmaniafestival.ro/


Sziasztok:
Zsolti
 


Danny Cavanagh koncertek Magyarországon
(2006. február 9.)


Danny Cavanagh (Anathema) és Sean Jude (Leafblade) - szóló akusztikus turné

2007.02.22. csütörtök 21:00
Szeged, IH Café
Belépő: 1500 Ft

2007.02.24. szombat 21:00
Pécs, Toxic Music Club
Belépő: 1200 Ft

2007.02.25. vasárnap 20:00
Budapest, After Music Club (ex-Marco Polo)
Belépő:2500 Ft
(100 főre limitált buli)

2007.02.26. hétfő 20:00  <Fotók itt>
Budapest, After Music Club (ex-Marco Polo)
Belépő:2500 Ft
(100 főre limitált buli)

Jegyrendelés a ticketportal.hu -n.

Forrás: Zsuzsa

Sziasztok:
Zsolti
 


Reménykeltő ígéretek: Az új album már a láthatáron (Anathema - Everything)
(2006. december 11.)


A napfény kihuny, de csak egy pillanatra...

Az új album már a láthatáron: Anathema - Everything

A hivatalos oldalon Danny (Cavanagh) a következőket írta - próbálom idézni:

" az új album, amin most dolgozunk, pontosan fog érkezni. Tisztában vagyunk mindazon okokkal, amik miatt ilyen sokat kell várni az új album megjelenésére. Az összetétele már végleges. A próbákkal is jól állunk.

Minden - a szó szoros értelmében - a helyére került.

Ami miatt én, személy szerint szeretem ezeket a dalokat, az az, hogy mindegyik egyedi vonással rendelkezik. Emellett azonban szorosan össze is tartoznak. Ez volt a célunk, erre összpontosítottunk. És tündököl, fényesen...

A dalok üzenete egyfajta Remény. Teljes bizonyosság afelől, hogy létezik egy kiút. Van mindig egy jobb lehetőség. Van mindig egy megoldás, egy szándék. Csak nekünk kell megkeresnünk. Ez juttat minket vissza a harmóniába, egy nagyobb rendszerrel összhangban állva.

A Harmóniát pedig úgy érhetjük el, hogy visszahelyezzük magunkat abba az állapotba, ahol egyensúlyban (összhangban) vagyunk önmagunkkal. Ezt mondták már az ősi, bölcs emberek is: a különbségek az egyediséggel kezdődnek.

Ezek a dalok, mind nagyon érdekesek, egyediek: némelyikük egy kissé melankólikus, némelyikük pedig éppen ellenkezőleg, nagyon szenvedélyes. Mind az életet dicsőítik, és mindegyikben van valami közös ami a korábbi munkáinkhoz hasonló: szívből jönnek, és telítve vannak érzésekkel. Ez a legnagyszerűbb album, amit valaha is készítettünk. Ezt tiszta szívemből tudom. Minden, amit még meg kell tennünk, hogy egy megfelelő hangmérnököt, stúdiót és producert kell keresnünk.

Az album munkálatait, felvételeit - úgy döntöttünk - hogy egy vidéki, bérelt kis házban végezzük el, a jövő év (2007) első honapjában. Addig is a zenével kívánunk együtt ' élni '. Minden nap próbálni fogunk, és minden követ meg fogunk mozgatni annak érdekében, hogy a tökéletességre törekedjünk, az érzéseink kifejezésének egy új formájára.

Bízom benne, hogy az univerzum mindent lehetővé tesz számunkra ahhoz, hogy ez az album sikeresen létrejöhessen: egy album, amely bizonyosan nagy hatással lesz az emberekre. Nem akarok elbizakodott lenni, de tudom, hogy meg fog változtatni életeket. Mert ez az, amit a zenének tenni kell. Úgy legyen képes befolyásolni az embereket, mint semmilyen más művészet.

Mivel az ihletünk forrása tiszta, és mivel feltett szándékunk, hogy az emberekhez szóljunk újfajta érzések, gondolatok, és megnyugtatás közvetítésével, valóban hiszem, hogy bármire, amire ehhez szükségünk lesz, rendelkezésünkre fog állni.

A dalok végleges sorrendje a következő:

ANATHEMA - EVERYTHING

1. THIN AIR (ann further)
2. BRICKS (munkacím)
3. LIGHTNING SONG
4. SUNLIGHT
5. GET OFF. GET OUT. (munkacím)
6. ANGELS WALK AMONG US
7. EVERYTHING
8. A SIMPLE MISTAKE
9. VOODOO (munkacím)
10. NO ONE IS FREE (munkacím)
11. PARADIGM SHIFT
12. HINDSIGHT

Még a hivatalos megjelenés előtt elérhetővé teszünk egy másik szabadon letölthető dalt is, nem az albumon lévőt, és megpróbálunk módot találni arra, hogy kifejezzük köszönetünket mindazoknak, akik puszta jóindulatból, a szabadon letölthető dalok megvásárlásával támogattak bennünket (lásd. PayPal donation rendszerét). Az eddig összegyűlt csekély, de nem elhanyagolható mennyiségű pénz, pedig fedezni fogja a lakás bérleti költségeit, amelyben a számokat rögzítjük, illetve más kisebb kiadásokat is. Még egyszer köszönet mindenkinek. Nem hagyunk cserben benneteket.

éljetek szeretetben és fényességben...
" Danny Cavanagh (2006. dec. 9.)


Forrás:
anathema.ws

Minden így legyen! Azért a dalok kifejező erejével, szenvedélyével eddig sem volt gond.

Sziasztok:
Zsolti
 


Anathema - Amfisound - Istambul Mehmet Cymbal együttműködés
(2006. november 18.)


Két korábbi, de talán érdekes hír olvasható az Anathema hivatalos oldalán:

Egyrészt az zenekar összeállt a finn Amfisound-al, akik ezentúl egyedi gitárokat fognak építeni számukra. A zenekar a nyári koncert turné egyik észak-finn állomásakor látogatatta meg a céget: "mesteri munkájuk és a felajánlásuk mély benyomást tett ránk. Emiatt határoztunk úgy, hogy a jövőben együttműködünk velük egyedi Anathema gitárok és basszusgitárok építésében."

De nem csak a húrosokat érinti változás, mivel a zenekar dobosa, John szintén együtt fog működni az Istambul Mehmet Cymbal nevű török céggel, akik ezentúl hivatalosan cintányérokkal látják el a együttest.


Forrás:
anathema.ws

Sziasztok:
Zsolti
 


<< korábbi hírek | újabb hírek >>